Help mee

Draag jouw steentje bij
 

1 op 10 jongeren is verslaafd.

Het aantal zelfmoorden stijgt elk jaar.

Het antidepressivagebruik explodeert.

Steun het goede doel en koop het boek

Elke euro die het boek en alle aanverwante activiteiten opbrengen, gaat integraal naar de VZW ArmenTeKort organisatie, die jongeren in moeilijkheden beschermen en vooruithelpen:

ArmenTeKort wil met hun projecten in Antwerpen aantonen dat kansarmoede op grote schaal effectief te bestrijden is en – uiteindelijk – overwonnen kan worden. ArmenTeKort leidt vrijwilligers op via een innovatieve opleiding gebaseerd op de kennis en kunde van professionele hulpverlening. Eens opgeleid, worden de vrijwilligers gekoppeld aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig buddytraject

Jonge mensen die hun draai niet vinden in onze complexe, snel wijzigende, maatschappij hebben hulp nodig. Jongeren met een probleem van verslaving kunnen ook bij ons anoniem terecht.  Wij werken steeds met de beste professionals op dit vlak.
Uw donatie kan voor iemand in nood het verschil maken.

Bedankt voor jouw steun.
Je hoeft niet al je gegevens achter te laten.
Wie anoniem wil doneren kan dat.

Naam

Bedrijfsnaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Bericht

Bedrag €*


Andere organisaties die we steunen:

Homaar is een plek in Wetteren waar je als jongere tussen 15 en 23 jaar hiervoor ruimte krijgt. Je kan gedurende één of twee weken overdag terecht in het huis om even op adem te komen, stil te staan bij jouw thema’s en erna met ‘goesting’ verder te kunnen gaan. We gaan er actief aan de slag, zodat je al je talenten kan (her)ontdekken en die sterktes kan gebruiken op school, in je opleiding, thuis, in je relatie of in je job.

De Oever vzw begeleidt 151 kinderen en jongeren en de mensen die voor hen belangrijk zijn. Samen met alle betrokkenen zoeken ze naar de juiste begeleidingformule op maat. Ze kunnen thuisbegeleiding combineren met maatzorg vanuit hun gespecialiseerde afdelingen in Hasselt, Houthalen, Heusden-Zolder en Genk.
De Wiekslag vzw helpt minderjarigen en hun familie om veilig en goed samen te leven. Daarvoor werken we altijd samen met de mensen die voor het gezin belangrijk zijn (ouders, broers, zussen, andere familieleden, vrienden, leerkrachten,…).
TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.  Ze werken allemaal kortdurend vanuit hun eigen therapeutische denkkader. De therapie heeft als hoofddoelstelling de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun kracht te zetten.
Een behoorlijk aantal jongeren vinden maar zeer moeizaam hun weg in onze steeds meer op het individu gerichte samenleving. Voor jongeren vanaf 12 jaar wil LEJO hier een antwoord op bieden door samen met deze jongeren op pad te gaan. Jongeren begeleiden vanuit een doorgedreven ervaringsgerichte en procesmatige aanpak is hierbij ons handelsmerk.
Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Je kan dan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW. Wanneer je beroep doet op het CAW, zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk. Simpelweg ‘tussen de mensen zijn’ in een inloopcentrum, of informatie en advies geven. Maar ook langere begeleidingstrajecten, opvang of crisishulp wanneer de nood hoog is. Jij bepaalt steeds wat er gebeurt.