Beste lezer

Mag ik vragen even volgende zaken in te denken.Stel je voor dat Kim Clijsters of Justin Hennis nooit een coach hadden gehad.
Stel je voor dat de rode duivels geen coach hebben. Denk je dat ze de top prestaties zouden neerzetten die ze nu doen of gedaan hebben? Denk je dat Mathieu van der Poel, Thibau Nys of Wout van Aert beroep doen op een coach ?

Alle toppers hebben naast hun talent nog continu een coach nodig om hun talent om te zetten tot topprestaties.
En hoe zit dat bij u? …Ja , Hoe zit dat bij U ?

Velen van ons denken dat we het wel alleen kunnen, dat we geen anderen nodig hebben.
Deze redenering komt voort uit één van de grote illusies in ons maatschappij.

“De illusie van het individualisme”.

Het individualisme wordt ons door de media opgedrongen omdat we graag horen en lezen over de voetbal- en muziekgoden van onze tijd. We worden als het ware gebrainwasht. Ons eigen denken wordt “gehackt “en overgenomen door media en socialmedia.
En waar is ons antivirus?

Een coach kan ook voor u een oplossing zijn. Een coach is iemand waarbij je veilig je problemen en vragen kan neerleggen. Hij creëert een veilige omgeving waarin je jezelf kan zijn, zonder te oordelen. Een coach kijkt vanop een afstand en stelt de juiste vragen waardoor je jezelf beter kan waarnemen en bijsturen. Een coach kan niet alles beter dan jij. De coach van Roger Federer kan ook niet beter tennissen dan hij en de coach van Wout van Aert kan ook niet beter veldrijden dan Wout. Een coach kan goed observeren en steeds dieper doorvragen zodat je al snel bewust wordt van eventuele dieperliggende oorzaken van je probleem of beperking in je zelfontwikkeling.

En hoe zit dat bij U ?

Durf je zelf hard deze vraag te stellen? Waarom heb jij ( nog ) geen coach ? Of vermoed je dit niet te kunnen betalen? Een coach hebben is “investeren in jezelf “en dit blijkt meestal een erg goede investering te zijn. De meeste coachings i.v.m een specifiek probleem als bearn-out of werkmoeheid zijn opgelost binnen enkel sessies. Meer dan 60 % van de coaching trajecten zijn afgerond binnen de 6 sessies.

Dergelijke investeringen in jezelf betalen zich meestal terug binnen de 6 maanden. Dit wil zeggen dat deze investering een rendement geeft van 200 %. Dat is heel wat meer dan de 0,5% die de banken je geven. Je kan klein starten en een coach zoeken die met je een 3 tal gesprekken plant. Daarna evalueer je en bekijk je of er meerdere domeinen zijn waarin je jezelf wil ontwikkelen.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Ook jij kan een topper worden in jou leven , want …
”Toppers hebben een coach.”